ІСТОРІЯ ПЕРШОГО КАВОВОГО НАПОЮ – КАЛДІ ТА ВИПАДОК ТАНЦЮЮЧИХ КІЗ

Можна сказати, що перша і найвідоміша історія про те, як дізналися, що кавові зерна їстівні, з'явилася дуже давно, а саме в Ефіопії близько 850 р н.е. У той час один з пастухів кіз, якого звали Калді, одного разу побачив, що його стадо спокійно їсть якісь яскраво-червоні ягоди з незнайомого дерева. Трохи пізніше, коли пастух Калді підійшов до своїх дорогоцінних кіз, то з подивом помітив щось незвичайне. Зазвичай спокійні, сонні в цей час кози перетворилися в стадо танцюючих тварин. Невже на них так подіяли ці червоні ягоди? Заінтригований ситуацією що відбулась, Калді зібрав кілька червоних ягід з незнайомого дерева і відніс їх до місцевого монастира, де проживали монахи. Вони і зварили перший кавовий напій. Так само протягом кількох наступних днів монахи ще неодноразово варили кавові ягоди. В кінцевому підсумку, віруючі прийшли до однозначного висновку, що вживання цих таємничих червоних ягід допомагає зберігати ясність розуму та бадьорість. Особливо добре це проявлялось під час тривалої служби і молитви. Розмови та чутки про цей чудовий стимулятор з червоних ягід почали активно поширюватися і в кінцевому підсумку поступово вийшли за межі Ефіопії. Активно цьому посприяли в першу чергу віруючі мандрівники та різні торговці. Отже, перші кавові напої вже стали з'являтися не тільки в сусідніх арабських землях, а й на інших континентах, зокрема і в Європі, трохи пізніше в Азії та Америці. Як ви думаєте - правдивий варіант про перший напій з кави? Цілком можливо. Принаймі, він має право на існування.

ІСТОРІЯ ПЕРШОГО КАВОВОГО НАПОЮ – КАЛДІ ТА ВИПАДОК ТАНЦЮЮЧИХ КІЗ